Bireysel Özgünlük ve Çatışmasız İlişki

bireysel-ozgunluk-ve-catismasiz-iliski

Her insan ve her ailenin sorunları benzer olsa da, bu sorunları algılama süreci farklıdır. Çünkü insanların bireysel özgünlüğü, binlerce olasılık arasından hangisini tercih edeceği mevcut duygu ve düşüncelerine bağlı olarak değişmektedir. 


Varoluşçu bir bakış açısıyla ilerlediğimizde, her insanın kendinin farkına varma eğiliminde olduğu sonucuna ulaşırız. Bazen bu farkındalık kendiliğinden oluşmaz ve bu durumda profesyonel bir bakış açısıyla ilerlemek gerekebilir. 


İnsanların özgür iradeleri ve bu özgürlük sonucu yaptığı seçimler de sosyal yaşamlarını etkiler. Her insan benzersizdir ve başkalarıyla sosyalleşerek iletişim kurar. Dolayısıyla yaşam devam ettiği sürece, insanın duygu ve düşünceleri de değişim halinde olduğu için farkındalık da sürekli gelişir. 


Farkındalığı sağlamak için tercih edilen çift danışmanlığı, psikolojik destek gibi terapötik iletişimler günümüzde yaygın hale gelmiştir. Bunun sonucunda bireylerin iç görü kazanarak ilişkilerindeki farkındalığı da geliştirdiğini görüyoruz. 


Kendi deneyimlerimiz yetersiz kaldığında uzman desteği alarak bu iç görüyü kazanmak için bir süre uzman eşliğine ihtiyaç duyabiliriz. 


Çatışmasız Bir İlişki Nasıl Olur?


Çatışmalar her zaman vardır. Ancak bunları yönetmek önemlidir. Kişi kendi farkındalığına sahipse, partnerinin özgünlüğünü de keşfedecek ve ortak bir odakta ilişkiyi başlatacaktır. 


Uzun ömürlü ve iyi ilişkilerde çiftlerin birbirlerinin kopyası olmadığı ve birçok ayrık nokta olduğunu bilmelisiniz. Her insan kendine özgüdür ve ihtiyaçları, istekleri, keyif aldıkları farklıdır. Herhangi bir ilişkiye dahil olduğunda, bu farklıları keskin bir şekilde belirlemek ve ayrıştırmak çatışmaya neden olur. 


Bireylerin birbirleriyle ortak olan yarattıkları “ilişki” ortak zevkler, deneyimler ve kaygılar ilişki içinde ayrı bir noktadadır. Birey yine özgündür ve kendiliği vardır. Ancak ilişki dinamiğinde kendiliğini esneterek uyum sağlaması gerekir. 


Bu uyum sağlandığında ve karşılıklı özel alanlar korunduğunda ilişkiler uzun süreli olacaktır. İyi bir ilişkinin temeli, iyi bir arkadaşlıkla atılır. Çünkü iki kişinin birbirine karşı açık ve net olabilmesi, mutlu ya da üzgün bir anda akla gelen ilk kişi olabilmesi, bu güvenin varlığını gösterir. 


Dikkat - Online danışmanlık hizmeti, herkese uygun bir hizmet değildir.
İntihar veya kendine zarar vermek gibi düşüncelere sahipseniz, sitedeki hizmetler size uygun olmayabilir.
Bu durumdaysanız aşağıdaki yardım numaraları ile iletişime geçmenizi tavsiye ederiz.

Acil Yardım Hattı: 112, Polis İmdat Hattı: 155, Aile İçi Yardım Hattı: 183, Uyuşturucu İle Mücadele Yardım Hattı: 191