Aile Danışmanı
Şennur Ergin
15 Şubat 2025
Değerli Kıymetli Dilek Hocamın bazı toplumsal kalıpları yerine ne kadar yapıcı cevaplar koymuş öncelikle olarak onlarla başlamak istiyorum çünkü çok gülersen başına bir iş gelir o kadar gülme büyütülen bizler aslında ne kadar inşa edilmiş yanlış düşünceler nasıl bugünümüzü etkileyerek bizi mutsuz ediyor onu görmek ve mutlu olmak içinde inşa edilen kalıpları kırmak için örnekler yazacağım.
*Suyu şişeden içme boğazında kalır değil küçük küçük yudumlarla suyunu içersen daha kolay olur hem de sindirim sistemi rahat çalışır.
*Otur yerine dayağı yersin değil biraz dinlenmen mola vermen gerekiyor.
*Bak gördün mü ne oldu? Beni dinlemezsen böyle olur değil kendini korumak için daha dikkatli olmalısın.
*Akşam baban gelsin gününü göreceksin değil akşam baban geldiğinde bu konuyu birlikte bir daha konuşalım.
*Yersin terliği değil gel seninle bunu neden yapmaman gerektiği hakkında konuşalım.
*Ne çok konuştun değil biraz sessiz olur musun?
*Beni üzersen hasta olurum değil yapmış olduğun bu davranıştan rahatsız oluyorum.
*Artık senin annen-baban olmayacağız değil biz her koşulda seni sevmekten vazgeçmeyeceğiz.
*Dersini yap değil sorumluluğunu yerine getirirsen hayallerine kavuşursun.
*Allah günah yazar değil Allah merhamet eder şefkati büyüktür.
*Ödevini yapma bak ne olacak değil ödev senin sorumluluğun ve insanlar sorumluluklarını yerine getirdikleri zaman mutlu ve başarılı olurlar...
Bunları çoğaltabiliriz elbette işte bir toplumda insanların bu gibi bariz inşa edilmiş yanlış kalıpların yerine daha yapıcı bir dil kullanmaları gerekir korkutularak hiçbir şey öğretilmez ve mutsuz eder. Bu toplumun insanları aynı zamanda elalem ne der diye değil ben ne derim diye yaşadıklarında gerçek mutluluğa ulaşırlar. Bir çocuk bu yapıcı dil sayesinde mutlu olur bir ergen tıpkı yeni doğmuş bir bebek gibi neye ihtiyaç duyarsa bir ergen de duygusal anlamda zayıftır o yüzden onunla da sosyal medya da özendiği yapay hareketleri sürekli gündemi getirir onun doğru olduğunu düşünür mutsuz olur değerini kaybeder ama bu konuda güzel bilgiler vermek ve sabırlı olmakta ergenlerimizi mutlu edecek. Peki biz yetişkinler nasıl mutlu olacağız ilk kök ailemizi kabul ederek eksik bırakılanları biz kendimizi kapatarak kendi dünyamızı kültürümüzü oluşturarak peki yaşlılarımız, onları da hayata bağlayan biz gençlerle vakit geçirmek tecrübelerini aktarmak bir hobi edinerek mutlu olabilecek. Aslında günün sonunda yanlış çarpık düşüncelerden sıyrılarak elalem ne der algısından çıkarak kendimize iyilik yaparak mutlu ve sağlıklı olacağız.
Danışmanın Şennur, sevgilerimle.
Dikkat - Online danışmanlık hizmeti, herkese uygun bir hizmet değildir.
İntihar veya kendine zarar vermek gibi düşüncelere sahipseniz, sitedeki hizmetler size uygun olmayabilir.
Bu durumdaysanız aşağıdaki yardım numaraları ile iletişime geçmenizi tavsiye ederiz.
Acil Yardım Hattı: 112, Polis İmdat Hattı: 155, Aile İçi Yardım Hattı: 183, Uyuşturucu İle Mücadele Yardım Hattı: 191