13 Kasım 2024
Eğitim hayatımız boyunca çok sık yaptığımız bir hatadan daha doğrusu eksik uyguladığımız bir yöntemden bahsedeceğim bugün sizlere STRATEJİK ÇALIŞMA SİSTEMİ 😊
Hepiniz masanın başına oturduğunuzda az veya çok bir emek harcıyor ve çalışmaya gayret gösteriyorsunuz. Peki 100 paragraf sorusu çözüldü mü veya 100 adet problem sorusu?
Kulağa biraz standart gelmedi mi? Zaten paragraf konusunda iyi olan birinin okul çıkışı gelip 100 adet paragraf çözmesi sanki absürt gibi.
Hayatımızda her işte olduğu gibi ders çalışmanın da birtakım yöntemleri vardır. Fakat bu yöntem kişiden kişiye değişkenlik gösteren bir yapıya sahiptir. Örneğin kimisi okuyarak öğrenir kimisi dinlediğinde ve tekrar ettiğinde öğrenmiş olur. Bireyden bireye farklılık gösterir. Bir de bireyin potansiyeli vardır. Kimisi tek seferde öğrenmeye yatkındır kimisi de bu konuda ilgisi pek olmadığı için aynı yerleri defalarca tekrar etmek zorunda kalır.
Peki hepimiz bu kadar farklı ve özelsek aynı formülün hepimizde işe yaraması sizce de mantıksız olmaz mı? Burada biraz kalalım ve düşünelim. Masada gerçekten eksik olduğumuz noktalara fazla vakit harcıyor muyuz yoksa yalnızca yapabildiğimiz dersleri sürekli sürekli çalışıp zamanı harcamaya devam mı? Ya da kendimizi daha başarılı hissetmek için zaten bildiğimiz konularda sayfalarca test çözüp diğer dersleri “zaten yapamayacağım” hissiyle pas mı geçiyoruz. Bakın burası da çok önemli.
İşte bu noktada stratejik davranmak giriyor devreye. Kişinin kendini tanıması; yeterliliklerinin ve eksikliklerinin farkında olması ilk adımımız. Başarıya ulaşmak istiyorsak ilk adım; kendimizi tanımak olacaktır. Ardından buna uygun bir planla hedefe doğru yol almaya başlayabiliriz.
Tabi bu yolculukta şunu da unutmamak gerekli; çok çalışmak başarılı olmak demek değildir. Az da olsa sürekli fakat her şeyden önce stratejik çalışmak. Peki ya siz ne kadar stratejik çalışıyorsunuz?
Dikkat - Online danışmanlık hizmeti, herkese uygun bir hizmet değildir.
İntihar veya kendine zarar vermek gibi düşüncelere sahipseniz, sitedeki hizmetler size uygun olmayabilir.
Bu durumdaysanız aşağıdaki yardım numaraları ile iletişime geçmenizi tavsiye ederiz.
Acil Yardım Hattı: 112, Polis İmdat Hattı: 155, Aile İçi Yardım Hattı: 183, Uyuşturucu İle Mücadele Yardım Hattı: 191