Duygularımızı Görmezden Gelen Ebeveynlerimiz ❤️

duygularimizi-gormezden-gelen-ebeveynlerimiz

DUYGULARIMIZI GÖRMEZDEN GELEN İYİ NİYETLİ ANA BABALARIMIZ 


Duygusal olarak mutlu ve sağlıklı olmak için mükemmel bir aileye ihtiyacınız yok, ancak ailenizin “yeterince iyi” olması gerekir.


Duygusal açıdan ihmalkar ailelerde büyüyen insanlar bir şeylerin ters gittiğini hissedebilir ancak bunun ne olduğu hakkında yeterince açıklama yapmak zordur. Ve gerçek şu ki, içine doğduğunuz ve sizi yetiştiren aile, yetişkin beyninizde hâlâ varlığını sürdürüyor; duyguları, tepkileri ve seçimleri etkiliyor.


Çocuklukta duygusal ihmal, ebeveynleriniz sizin duygularınızı ve duygusal ihtiyaçlarınızı görmezden gelip ,  ihmal ettiğinde ortaya çıkar.  Anne babanız sizin ne  hissettiğinizi fark etmiyor, duygularınızı sormuyor, sizinle duygusal düzeyde bağlantı kurmuyorlar veya duygularınızı yeterince onaylamıyorlar ise işte duygusal yoksunluk burada başlıyor. 


Duygusal açıdan ihmalkar ebeveynler genellikle çocuklarının duygularını ihmal ettiklerini bilmezler. Bunlar genellikle kendilerinin, arkadaşlarının, ailelerinin, iş arkadaşlarının ve çocuklarının duyguları da dahil olmak üzere genel olarak duyguları görmezden gelme eğiliminde olan kişilerdir. 


İyi niyetli olabilirler, çocuklarıyla ilgilenebilirler ve onlar için ellerinden gelenin en iyisini yapmak isteyebilirler. Muhtemelen neyi kaçırdıkları hakkında hiçbir fikirleri yok.


Gerçekten de en görünür şekillerde “yeterince iyiler”. Size ihtiyaçlarınızın karşılandığı bir ev ,  yiyecek, kıyafet ve spora gitme olanağı sağlayabilirler. Ancak karşılaştığınız sorunlar hakkında sizinle açık açık konuşmuyorlar, arkadaşlarınız duygularınızı incittiğinde sizi yeterince rahatlatmıyorlar veya duygularınızı nasıl fark edeceğinizi, adlandıracağınızı veya yöneteceğinizi size öğretmiyorlar.


Duygusal açıdan ihmalkar ailenin tek başarısızlığı duygusaldır. Yeterince sarılma olabilir. Yeterli para olabilir. Yeterli yiyecek ve giyecek olabilir. Ancak bu aile çocuklara yeterli duygusal farkındalık, onay, şefkat veya duygusal ilgi sağlamayı başaramıyor.


Duygusal açıdan ihmalkar ailelerin görülmesini veya tanımlanmasını zorlaştıran şey budur. Bunu ancak yetişkin olduğunuzda anlayabilirsiniz. 

Dikkat - Online danışmanlık hizmeti, herkese uygun bir hizmet değildir.
İntihar veya kendine zarar vermek gibi düşüncelere sahipseniz, sitedeki hizmetler size uygun olmayabilir.
Bu durumdaysanız aşağıdaki yardım numaraları ile iletişime geçmenizi tavsiye ederiz.

Acil Yardım Hattı: 112, Polis İmdat Hattı: 155, Aile İçi Yardım Hattı: 183, Uyuşturucu İle Mücadele Yardım Hattı: 191