Ghostlanmamın Nedeni Ben Miyim?

04 Temmuz 2024

ghostlanmamin-nedeni-ben-miyim

Merhaba ghosting mağdurları. Bu yazı tam da size göre. Maalesef hayatın içerisinde mutlaka bir kez ismine ghosting denen iletişim kopması ile karşı karşıya kalabiliyoruz. Hiç bilmeyen şanslı kitle için de hazırlayıcı nitelikte olsun isterim. Öncelikle tanımdan başlayalım.  


"Ghosting," bir kişiyle iletişimi aniden ve beklenmedik bir şekilde kesme eylemidir. Bu terim genellikle romantik ilişkilerde kullanılır, ancak arkadaşlıklar ve iş ilişkileri gibi diğer bağlamlarda da görülebilir. Ghosting yapan kişi, hiçbir açıklama yapmadan veya geri dönmeden, mesajlara, aramalara veya diğer iletişim girişimlerine yanıt vermeyi bırakır.  


Peki ya nedir bir insanın iletişimden böylesine kaçmasının nedeni? Kesin olarak söyleyememekle birlikte kaçıngan bağlanma stiline sahip yani hayatında duygusal yakınlığı bir tehdit olarak algılayan insanlar, özellikle ilişkinin sona erdiğine dair bir izlenimde oluşabilecek çatışmalardan kaçınma ihtiyacı, empati eksikliği gibi durumlar ghostingin nedenleri arasında olabilir. Bazen de kişinin geçmişte yaşadığı travmatik ilişki deneyimleri (reddedilme, terkedilme gibi) ya da kişinin kendi değerlerini ve ihtiyaçlarını tehdit altında hissetmesi malum durumun bir nedeni olabilir. Üstelik günümüz sosyal medyasında iletişim kurmanın kolaylaşması iletişim koparmanın kolaylaşmasına da neden olmakta. Sevgili takipçilerim, gördüğünüz gibi bu nedenlerden hiçbiri ghostlanan taraftan kaynaklanmamaktadır. Sağlıklı bir iletişim sağlıklı bir ruh hali ve ilişkinin temelini oluşturmaktadır. İletişimde kalın.

Dikkat - Online danışmanlık hizmeti, herkese uygun bir hizmet değildir.
İntihar veya kendine zarar vermek gibi düşüncelere sahipseniz, sitedeki hizmetler size uygun olmayabilir.
Bu durumdaysanız aşağıdaki yardım numaraları ile iletişime geçmenizi tavsiye ederiz.

Acil Yardım Hattı: 112, Polis İmdat Hattı: 155, Aile İçi Yardım Hattı: 183, Uyuşturucu İle Mücadele Yardım Hattı: 191