İyi Bir İlişkinin İpuçları

iyi-bir-iliskinin-ipuclari


  • Sadece kendi çıkarınızı düşünmeyin. Bilinçli ya da bilinçsiz olarak, çoğunlukla kendimiz için neyin iyi olduğunu düşünürüz. Kendinizi karşınızdaki kişinin yerine koymaya çalışın ve onun nelerden hoşlandığını keşfedin. Bu konuda eşinize de danışın ve kendi istek ve fikirlerinizi ön planda tutmamaya çalışın.


  • Partnerinize de saygı gösterin. Partnerinizi ciddiye alın. Gerçekten isteyip istemediğinizi görmek için kendinizi kontrol edin. Partnerinizin bir konuda farklı bir görüşü varsa, bu görüşü dikkate almaya ve saygı duymaya istekli misiniz?


  • Bir ilişki içinde olmak bilinçli bir seçimdir. Bu duygu bazen daha az mevcut olsa bile seçiminize sadık kalmak önemlidir. Günahlar ortaya çıktığında bile.


  • Diğerine karşı acımasız olmayın. Diğer kişi sizi incitecek şeyler yapmış olsa bile. Sertleşmekten bilinçli olarak kaçınmaya çalışın. Acımasızlık, ilişkiyi yeniden düzeltmeyi yalnızca zorlaştırır.


  • Düzenli olarak birlikte eğlenceli bir şeyler yapın. Birlikte bir yere gittiğinizde veya birlikte eğlenceli bir şeyler yaptığınızda aranızdaki bağ daha da güçlenir. Özellikle de partnerinizin gerçekten sevdiği bir şeyi yapmaya çalışıyorsanız.


  • İltifat edin. İltifat bir insan için iyidir. Partneriniz hakkında samimi iltifatlar arayın. Karşınızdaki kişiyi en çok neyin motive ettiğini bulun. Bazıları için bunlar tatlı sözler, diğerleri için zaman ve ilgi, bir hediye, fiziksel dokunuş ya da yardımseverliktir. Bu konuda daha fazla bilgi edinmek istiyorsanız, Gary Chapman 'ın “sevginin beş dili” kitabını okuyun ya da arama motorlardan araştırın.


  • Minnettar ol. İlişkinizde minnettar olduğunuz ya da olduğunuz şeylerin bir listesini yapın.


  • Dürüst olun. Gizli bir sır bir ilişkiyi yok edebilir. O kadar büyük bir sorun olduğunu düşünmeseniz bile. İlişkiniz her zaman sırrınızdan zarar görecektir.


  • Birbirinize iyi bakın. Partneriniz meşgul olduğunda, acı çektiğinde veya kederli olduğunda yani ihtiyacı olduğunda yanında olun.


  • Kendinizi unutmayın. Partnerinizle ilgilenmekten keyif alıyorsanız, kendinizle de ilgilenmeyi unutmayın. Kendinize yeterince zaman ayırın. Yeterince dinleniyor musunuz? Bunu birbirinizle de tartışın.


  • Bazen çok sabırlı olmak gerekir. Partneriniz sizinle aynı duygusal seviyede olmayabilir. Birbirinize yeniden yakınlaşmak için ne gerektiğini anlamak bazen zaman ve çok sayıda konuşma gerektirir.


  • Çocuklarınız varsa birlikte bir takım mısınız? Yoksa ikinizin de ebeveynlik hakkında farklı fikirleri mi var? Çocuklar bunu kusursuz bir şekilde fark eder ve bundan yararlanır. Evde hangi kuralların geçerli olduğu ve çocuklar için neyin önemli olduğunu düşündüğünüz konusunda hemfikir olduğunuzdan emin olun. Eşinizin kararına katılmıyorsanız bunu çocuklar etrafta yokken konuşun. Birbirinize saygı duyduğunuzu gösterirseniz çocuklar da size daha saygılı davranacaktır.

Dikkat - Online danışmanlık hizmeti, herkese uygun bir hizmet değildir.
İntihar veya kendine zarar vermek gibi düşüncelere sahipseniz, sitedeki hizmetler size uygun olmayabilir.
Bu durumdaysanız aşağıdaki yardım numaraları ile iletişime geçmenizi tavsiye ederiz.

Acil Yardım Hattı: 112, Polis İmdat Hattı: 155, Aile İçi Yardım Hattı: 183, Uyuşturucu İle Mücadele Yardım Hattı: 191