Mutlu Olmanın Altı Altın Kuralı

mutlu-olmanin-alti-altin-kurali

MUTLU OLMANIN ALTI ALTIN KURALI

Günümüzde pek çok çiftin evliliklerinde istedikleri mutluluk ve huzuru yakalayamadıklarını gözlemlemekteyiz. Millet olarak güçlü bağlarıyla övündüğümüz ve toplumun temel genel yapı taşı olarak belirlediğimiz ailelerin bu ciddi problemlerin arka planında yatan etkenlere dikkat etmemiz gerekmektedir. Aksi takdirde güvendiğimiz aile yapımız bir anda dağılacaktır.

Sorunun temeline indiğimizde ise aile içi iletişimde yaşanan problemlerden kaynaklandığını gözlemlemekteyiz. Mutlu bir aile olmanın altı altın kuralı ise aile içi iletişimin etken olduğu görülmekle birlikte, her ailenin kendi kurallarını yaşam biçimine, kültürel yapısına, tercihlerine göre belirlemelidir. Mutlu aile olmak için çiftlerin bu altı altın niteliğindeki kurallara dikkat etmeli ve bu kurallar doğrultusunda iletişim kurmalıdırlar.

1.    İLETİŞİM

Gözünüzün önüne bir aile getirin. Yorgun eve gelmiş ebeveynler tv. Karşısında uzanmış, göz kapaklarının düşmesini bekliyorlar. Çocuklar ellerinde telefonlarla dış dünya ile bağlantılarını koparmışlar. Çoğumuza tanıdık gelen bu sahnedeki eksik olan şey, iletişimdir. İyi bir iletişim, mutlu aile olmak için ilk atacağımız adım olmalıdır.

2.    OLUMSUZLUKLARI DIŞARIDA BIRAKIN

İş yerinde veya okulda her ne yaşandı ise yaşandı. Bu negatif durumları evin kapısından andan itibaren unutun. Kendi problemlerinizle başa çıkmanın yollarını bulmalısınız. Ailenizi ağlama duvarı değil, destek payandası olarak görün.

3.    EKİP OLMAK

 Ailelerin geleceği ile ilgili önemli kararlar alınacağı zaman, gizli saklı bir şekilde odaların köşelerinde, kısık sesle değil, ailenin hep beraber olduğu bir zamanda herkesin fikrini söyleyebileceği bir ortamda konuşun. Düşüncesini özgürce paylaşabilen insan, mutlu insandır ve böyle bir konuşmadan aileyi mutsuz edecek bir sonuç çıkma ihtimali azdır.

4.    KARŞILIKLI SAYGI

  Artık küçük evlerde yaşamakta ve dar ofislerde çalışmaktayız. Ülkemizde yaşam alanı kavramı çok gelişmediğinden bu durumla baş etmek iyiden iyiy zorlaşmaktadır. Aynı fikirlerin paylaşımında olduğu gibi alan paylaşımında da özgür olduğunu hisseden aile bireyleri, yaratıcı olmaktan çekinmeyerek, günlük yaşamlarında kendilerine ait bir dünya kurabileceklerdir.

5.    KENDİNİZE ÖZEN GÖSTERİN

       Kimse eve geldiğinde gergin ve dağılmış insanlar görmek istemez. Bu görüntü ilk başta kişinin kendisine olan güvenini kırar. Rahat, şık ve bakımlı olmak hayata pozitif bakmanın ve olumlu enerjiler yaymanın ilk adımıdır. Çocuklar içinde iyi bir örnek oluşturarak ve kendilerine değer vermelerini sağlayabilirsiniz. Değerli hissetmek mutluluğu peşinden sürükleyecektir.

6.    KENDİNİZİ GELİŞTİRİN

İşte çok eskilerden beri değişmeyen kural. Mutluluk söylemenin aksine cahil kalmakla değil, araştırıp öğrenmekle, sorgulayıp fikir edinmekle gelmektedir. Ne kadar çok okursanız, dünyaya karşı o kadar çok farkında ve duyarlı olursunuz. Ne kadar çok zamanınızı ekrana bakarak geçirirseniz, kendinizi o kadar çok hapsedilmiş, güçsüz ve etkisiz eleman gibi hissedersiniz. Aslında mutluluğun sırrı bu basit matematikte gizlidir.

                                                                                             AİLE DANIŞMANI / SOS.

A.  NUR YILMAZ

 

 

 

 

           

Dikkat - Online danışmanlık hizmeti, herkese uygun bir hizmet değildir.
İntihar veya kendine zarar vermek gibi düşüncelere sahipseniz, sitedeki hizmetler size uygun olmayabilir.
Bu durumdaysanız aşağıdaki yardım numaraları ile iletişime geçmenizi tavsiye ederiz.

Acil Yardım Hattı: 112, Polis İmdat Hattı: 155, Aile İçi Yardım Hattı: 183, Uyuşturucu İle Mücadele Yardım Hattı: 191