Boşanma Öncesi Son Çıkış: Evlilik Danışmanlığı

20 Nisan 2024

bosanma-oncesi-son-cikis:-evlilik-danismanligi

Evlilik danışmanlığı; ülkemizde çok yeni bir kavram olsa da, aslında birçok ülkede yaygın bir hizmettir. Evlilik öncesi danışmanlık, ebeveyn danışmanlığı, aile içi krizlerde grup danışmanlığı gibi birçok husus aile danışmanları için temel konulardandır.


Boşanmak, ailenin parçalanmasıdır. Bu durum, özellikle çocuklar varsa çok daha zor bir hale gelebilir. Ancak her evlilik ömür boyu sürmeyeceği gibi, her büyük kriz de boşanmayla sonuçlanacak değildir. Bu konuda profesyonel destek almak için, mutlaka çiftleri bir uzman görüşmesine teşvik etmek gerekir.


Çiftlerin aşk ve tutkunun heyecanıyla ani verilen evlilik kararları hatalı olabileceği gibi, aslında çok basit nedenlerden dolayı boşanmaya götürebilir.


Evlilik Danışmanlığı Hangi Durumda Alınmalı?


Bir çiftin evlilik danışmanlığı istemesinin birçok nedeni vardır. Ekonomik sorunlar, kök aileyle ilgili problemler, iletişim çatışmaları çiftlerin ilişkiyi sonlandırma düşüncesine kapılmasına neden olabilir. Ancak bunlar tek başına yeterli değildir. Bunun yerine ilişkinizin sıkıntıya, tatminsizliğe veya çatışmaya katkıda bulunabilecek yönlerini düşünmelisiniz. 


  • Partnerinizle dini inanç veya değerler konusunda anlaşmazlıklarınız mı var?
  • Birbirinizi sık sık eleştirir misiniz?
  • Evliliğinizde çok fazla tartışma var mı?
  • Birbirinizden uzaklaşma eğiliminde misiniz?
  • Birbirinize karşı küçümseme, öfke veya kırgınlık mı hissediyorsunuz?
  • İletişiminizin zayıf olduğunu mu düşünüyorsunuz?
  • Partnerinize karşı kayıtsız mı hissediyorsunuz?
  • Partnerinizle hiçbir ortak noktanızın olmadığını mı düşünüyorsunuz?
  • Partnerinizden ayrı bir frekansta yaşadığınızı hissediyor musunuz?


Bu soruların birçoğuna "evet" yanıtı verdiyseniz ilişkide tatminsizlik ve boşanma riskiniz yüksek olabilir. Ancak bu demek değildir ki boşanacaksınız.


Boşanma kararının asıl nedenleri ve yaşanan sorunların çözümleri konusunda birçok önemli detay vardır. Bunları ortaya çıkarmak için son kararı vermeden profesyonel yardım almanız önemlidir.


Şu an ciddi sorunlar yaşamıyor olsanız bile evliliğinizi nasıl daha iyi sürdürebileceğinize yönellik iç görü kazanmak için de danışmanlık alabilirsiniz.


Partneriniz Danışmanlık Seanslarına Gelmek İstemiyorsa...


İlişkideki partnerlerden birinin terapiye katılmak istememesi çok sık rastlanan bir durumdur. Aşağıda bazı yaygın kaygılar ve danışmanlığı denemek istiyorsanız bunları partnerinizle nasıl çözebileceğiniz yer almaktadır.


  • Partneriniz daha önce hiç danışmana gitmedi : Partnerinize, çiftlerin danışmanlık almasının yaygın bir durum olduğu konusunda güvence verin. Korkularını geçersiz kılmamaya çalışın, bunun yerine onları seans sırasında ne olacağı konusunda eğitin, böylece daha az korkutucu görünür.
  • Partneriniz ilişkinizin değişeceğinden endişeleniyor : Partnerinize, danışmanlığın amacının ilişkide her ikiniz için de olumlu bir değişiklik yaratmak olduğunu nazikçe hatırlatmayı deneyin.
  • Partneriniz danışmandan hoşlanmıyor : Partneriniz terapist veya danışmandan rahatsızsa, birlikte yeni bir profesyonel seçmeyi deneyin.
  • Partneriniz açılmıyor : Partneriniz duygularını bir profesyonelle tartışmak istemiyorsa sabırlı olmaya çalışın. Soru sormak ve daha rahat olmak için seanstan önce danışmanla telefon görüşmesi yapmaları onlara yardımcı olabilir.

Sonuçta partnerinizin evlilik danışmanlığına gitmek isteyip istemediğini kontrol edemezsiniz. Partneriniz danışmanlığa gitmemeyi seçerse, kendiniz gidebilirsiniz. Bir aile danışmanı, evliliğinizdeki sorunlara yaklaşmanın hem size hem de eşinize yarar sağlayacak etkili yollarını öğretecektir.



Dikkat - Online danışmanlık hizmeti, herkese uygun bir hizmet değildir.
İntihar veya kendine zarar vermek gibi düşüncelere sahipseniz, sitedeki hizmetler size uygun olmayabilir.
Bu durumdaysanız aşağıdaki yardım numaraları ile iletişime geçmenizi tavsiye ederiz.

Acil Yardım Hattı: 112, Polis İmdat Hattı: 155, Aile İçi Yardım Hattı: 183, Uyuşturucu İle Mücadele Yardım Hattı: 191