Boşanma Sürecinde Çocuklar

bosanma-surecinde-cocuklar

Boşanma Sürecinde Çocuklar

Boşanma süreci, hem ebeveynler hem de çocuklar için duygusal ve zorlayıcı bir dönemdir. Çocuklar, ailenin dağılması ve değişen düzen nedeniyle kaygı, üzüntü, davranış değişikliği yaşayabilirler. Bu süreçte çocukları korumak, anlamak ve yanlarında olmak çok önemlidir. Boşanma sürecinde çocuklar için dikkate alınması gereken bazı konuları birlikte inceleyelim.


Çocuklara boşanma sürecini anlatırken dürüst ve sevecen bir dil kullanarak ,onlara sevildiklerini ve bu durumun kendileri ile ilgili olmadığını, yaş seviyelerini dikkate alarak uygun bir şekilde anlatmanız gerekir.


 Boşanma sürecinde çocuklarınıza zaman ayırarak duygularını olumlu veya olumsuz ifade etmelerine yardımcı olmaya çalışın.


Boşanma sürecinde ebeveynler arasındaki iletişim, çocuklar için çok önemlidir. Çocuklar, anne ve babalarının birbirleriyle ayrılma kararını verdiklerinin bilmeleri, onların olumsuz, huzursuz, gergin, durumları kabul edecekleri anlamına gelmez ,ebeveynlerini her zaman uyum içinde görmek isterler.


Boşanma sürecinde ebeveynler birbirleriyle ilgili Kişisel suçlamalar yapmadan, çocukların bir taraf seçmesi konusunda yanıltıcı ifadeler kullanmamaları gerekir.


 Gerektiğinde bir çocuk psikologu veya terapistinden destek almak önemlidir. Çocukların duygusal ihtiyaçlarını anlamak ve yönlendirmek için profesyonel yardım almak faydalı olabilir.

Ayşe Tüfekçi

Dikkat - Online danışmanlık hizmeti, herkese uygun bir hizmet değildir.
İntihar veya kendine zarar vermek gibi düşüncelere sahipseniz, sitedeki hizmetler size uygun olmayabilir.
Bu durumdaysanız aşağıdaki yardım numaraları ile iletişime geçmenizi tavsiye ederiz.

Acil Yardım Hattı: 112, Polis İmdat Hattı: 155, Aile İçi Yardım Hattı: 183, Uyuşturucu İle Mücadele Yardım Hattı: 191