Bilinçaltınız Sizi Saboteediyor

bilincaltiniz-sizi-saboteediyor

BİLİNÇALTINIZ SİZİ SABOTE EDİYOR OLABİLİR!

Kendi kendini sabote etme döngüsü halat çekme oyunu gibidir. Bilinciniz ile bilinçaltınız iki yanından halatı çeker. Kazanansa nihayetinde hep bilinçaltınız olur!

Hayatınızdaki iyi ve güzel şeyleri sabote etme alışkanlığınız varsa, bunun altında muhtemelen kendinizi o iyi ve harika şeylere layık görmemeniz yatıyor olabilir. İstediğimiz şeyi hak edecek kadar iyi olmadığımıza yönelik bilinçaltımızdaki zincir öyle kuvvetlidir ki, kendini sabote etme döngüsünün içine çekip alır bizi her çırpınışımızda. Bilinçaltınızın size sunduğu bu sınırlı hayattan, kendinizi sabote etmediğiniz daha iyi bir hayata adım atmaksa (doğru yönlendirme olursa) sanıldığı kadar zor değildir.

Nedir bu kendini sabote etme döngüsü peki? Bu döngüde kafamızda şu ya da bu hedefle yola çıkarız, fakat o hedefe ulaşmamızı engelleyecek düşünce ve davranışlar içine girmeye başlar ve sonunda hedeften uzaklaştıkça uzaklaşırız. Aslında içimizde bir yerlerde yaptığımız şeyin de farkındayızdır ama yine de buna engel olamayız. Kendini sabote etme duygu ve davranışları arttıkça da endişe, kaygı artar; öz güven yerle yeksan olmaya başlar ve sıkışmışlık hissi her yanımızı sarar.

İç sesimiz bizi artık yerden yere çarpmaya başlamıştır bir kere. Tıpkı grafikte anlatıldığı gibi tam bir erteleme, suçluluk, utanç duygusuna döner ve kendi kendimizin en sert eleştirmeni, en acımasız düşmanı oluveririz.

Kendinizi hangi şekillerde sabote ediyor ve gerek atalete kapılıyor gerek bir türlü istediğiniz yere ulaşamıyorsunuz merak ediyor musunuz?

O zaman bir sonraki posta ve hemen ardından gelecek olan çözümler videosuna bakmayı sakın atlamayın!

Şimdi şöyle bir iki dakika verin kendinize. Elinizdeki işi, kafanızdaki planları bir bırakın ve sorun kendinize:

❖Bugün sabahtan beri kendinizi (planlarınızı, hedefleriniz) sabote edecek kaç yüz düşünce geçti kafanızdan?

Hayatınızın hangi alanlarında sabote ediyorsunuz en çok kendinizi?


                                                                                AD./SOS. A. NUR YILMAZ

Dikkat - Online danışmanlık hizmeti, herkese uygun bir hizmet değildir.
İntihar veya kendine zarar vermek gibi düşüncelere sahipseniz, sitedeki hizmetler size uygun olmayabilir.
Bu durumdaysanız aşağıdaki yardım numaraları ile iletişime geçmenizi tavsiye ederiz.

Acil Yardım Hattı: 112, Polis İmdat Hattı: 155, Aile İçi Yardım Hattı: 183, Uyuşturucu İle Mücadele Yardım Hattı: 191