Cinsel Terapi Hakkında Merak Edilenler

cinsel-terapi-hakkinda-merak-edilenler

Cinsel sorunların çözümü var mıdır?

Cinsel sorun yaşayan kişiler kendilerini çaresiz, umutsuz hissederler ve bu sorunu asla çözemeyeceklerini düşünürler. Oysa ki cinsel sorunlar uzman kişilerce başarılı biçimde tedavi edilebilir. Önemli olan doğru yere başvurmaktır.

Cinsel sorun dünyada bir tek bende mi var?

Ülkemizde cinsel sorunlar oldukça yaygındır. Türkiye genelinde yapılan anket çalışmalarında Türk halkının %70’inden fazlasının bir cinsel sorun yaşadığı sonucuna ulaştık.

Cinsel Terapi nedir?

Cinsel terapi, cinsel işlev bozukluklarının tedavisi için çeşitli tekniklerin bir araya gelmesi ile oluşur. Cinsel tedaviler konusunda uzmanlaşmış ve özel eğitimler almış ruh sağlığı profesyonelleri (hekimler, psikolog, psikolojik danışman ve sosyal hizmet uzmanları vb.) tarafından uygulanabilir. Süresi bellidir ve çoğunlukla 10 seansta  başarılı sonuç alınır.

Cinsel Rehberlik ve Danışmanlık nedir?

Cinsel rehberlik ve danışmanlık, cinsel işlev bozukluğu yaşayan ya da cinsel konularda bilgi edinmek isteyen kişilere verilen danışmanlıktır. Kişilerin cinsellikle ilgili soruları cevaplandırılır ve gerekli uzmanlara yönlendirilir.

Cinsel Terapi ile Cinsel Rehberlik ve Danışmanlık arasında ne fark var?

Cinsel  terapi ile  cinsel  rehberlik ve danışmanlık  birbirinden  farklıdır. Cinsel  rehberlik ve danışmanlık  hizmeti bilgilendirmeyi ve yönlendirmeyi içerir. Cinsel terapi ise bir takım tekniklerle kişinin düşünce ve davranış biçimini değiştirmeyi ve yeniden yapılandırmayı yani sorunu tedavi etmeyi amaçlar.

Cinsel sorunum için nereye başvurmalıyım?

Cinsel sorunlarınızın çözümü için cinsel konularda uzman bir kişiye başvurmanız gereklidir.

Aile Danışmanı / Sos

A. Nur YILMAZ

Dikkat - Online danışmanlık hizmeti, herkese uygun bir hizmet değildir.
İntihar veya kendine zarar vermek gibi düşüncelere sahipseniz, sitedeki hizmetler size uygun olmayabilir.
Bu durumdaysanız aşağıdaki yardım numaraları ile iletişime geçmenizi tavsiye ederiz.

Acil Yardım Hattı: 112, Polis İmdat Hattı: 155, Aile İçi Yardım Hattı: 183, Uyuşturucu İle Mücadele Yardım Hattı: 191