Çocuklarda Kardeş Kıskançlığı

cocuklarda-kardes-kiskancligi

Kardeş kıskançlığı çocuklarda doğal bir duygu olmakla birlikte, bazen aşırı düzeyde yaşandığında sorunlara yol açabiliyor. Kardeş kıskançlığıyla başa çıkabilmek için bazı öneriler.


🎯 Çocuklarınızla açık ve anlayışlı bir iletişim kurmanız gerekmektedir. Onların duygularını dinleyin ve anlamaya çalışın. Kıskançlık hissettiğinde çocuğunuzla konuşun ve duygularını ifade etmesine yardımcı olun.


🎯 Yeni doğan bebekle zaman geçirirken, diğer çocuğunuzu ihmal etmemeye özen gösterin. Çocuklarınıza eşit oranda ilgi ve sevgi gösterirseniz kıskançlık duygusunu azaltabilirsiniz.


🎯Kardeşler arasında ortak keyifli zaman geçirebilecekleri ortam oluşturabilirsiniz. Onları birbirleriyle oynamaya teşvik ederek, ortak ilgi alanları oluşturarak birlikte vakit geçirmelerini sağlayabilirsiniz 


🎯Her çocuğa bireysel zaman ayırarak ,çocukların kendilerini özel ve sevildiklerini hissetmelerine yardımcı olabilirsiniz Bireysel zaman, kıskançlık duygusunu azaltabilirsiniz.


🎯Çocuklar kıskançlık duygularını ifade etmekte zorlanabilirler. Duygularını ifade etme imkanı sunabilirsiniz. Oyuncak bebeklerle veya arabalarla birlikte oyun oynayarak duygularını ifade etmesini sağlayabilirsiniz.


🕒Çocuklarınız için ayıracağınız zamanı ,kendiniz için de ayırmayı unutmayınız. Anne baba ne kadar sağlıklı, huzurlu, sabırlı olursa çocuklarına çok daha faydalı olacaktır.


Her çocuğun kıskançlık düzeyi farklıdır. Sabırlı olun ve çocuğunuzun duygularını anlamaya çalışın.

Dikkat - Online danışmanlık hizmeti, herkese uygun bir hizmet değildir.
İntihar veya kendine zarar vermek gibi düşüncelere sahipseniz, sitedeki hizmetler size uygun olmayabilir.
Bu durumdaysanız aşağıdaki yardım numaraları ile iletişime geçmenizi tavsiye ederiz.

Acil Yardım Hattı: 112, Polis İmdat Hattı: 155, Aile İçi Yardım Hattı: 183, Uyuşturucu İle Mücadele Yardım Hattı: 191