Tuvalet Eğitimi

tuvalet-egitimi

Çocuklara tuvalet eğitimi verirken öncelikle sabırlı ve anlayışlı olmalıyız.Hazır olma işaretlerini hep birlikte inceleyelim😊


*Doğru zamanı belirleyip, çocuğun fiziksel ve duygusal gelişimine göre doğru zamanı seçebilirsiniz Genellikle 24-48 ay arası en uygun dönemdir. Ancak her çocuğun gelişiminin farklı olduğunu unutmayınız.

* Tuvaleti tanıtıp öncelikle çocuğa tuvalet sürecini göstererek tanıtabilirsiniz. Bir haftalık ön hazırlık döneminde, tuvalete gitmek konusunda korkulacak bir şey olmadığını anlatabilirsiniz.

* Çocuğun boyuna uygun bir lazımlık seçip ,onun için çekici ve kullanışlı bir model tercih edebilirsiniz.

* Çocuğun biyoritmine göre tuvalete götürebilirsiniz . Sabahları ve yemek sonrası gibi belirli zamanlarda deneyebilirsiniz.

*Daima pozitif olup. sabırlı ve olumlu bir tutum sergileyebilirsiniz. Başarıları övün ve hataları hoşgörüyle karşılayın.

*Hijyen kurallarını öğretebilirsiniz, ellerini yıkama, temizlik kuralları gibi hijyen alışkanlıklarını birlikte yapabilirsiniz.

*Övgüyle ödüllendirin, başarıyı kutlayın ancak bu ödüller yaş grubuna uygun küçük ve anlamlı olmalıdır. 


Her çocuk farklıdır ve tuvalet eğitimi sabır gerektiren bir süreçtir. Acele etmeyin ve çocuğunuzun kendi hızında ilerlemesine izin verin. ⏰

Dikkat - Online danışmanlık hizmeti, herkese uygun bir hizmet değildir.
İntihar veya kendine zarar vermek gibi düşüncelere sahipseniz, sitedeki hizmetler size uygun olmayabilir.
Bu durumdaysanız aşağıdaki yardım numaraları ile iletişime geçmenizi tavsiye ederiz.

Acil Yardım Hattı: 112, Polis İmdat Hattı: 155, Aile İçi Yardım Hattı: 183, Uyuşturucu İle Mücadele Yardım Hattı: 191