Düşük Kalorili Diyetler

dusuk-kalorili-diyetler

Düşük kalorili diyet listeleri günümüzde çok popüler olmaya başladı. Peki popülerliği ve kullanım sıklığı arttığı için herkes bu listeleri uygulamalı mı gelin bir bakalım:


☀️Uzun süre almanız gerekenden daha az kalori aldığınızda vücudunuz aldığınız kaloriye göre metabolizma hızını ayarlar ve metabolizmanız yavaşlamaya başlar.


🫧Yine aynı şekilde devam ettiğinizde vücudunuz bir yerden sonra kendini korumaya almak ve ileride kullanabilmek için aldığınız bütün besinleri yağ olarak depolamaya başlar. 


🌸Size özel hazırlanmış diyet listeleri kalori yeterliliğin yanı sıra makro ve mikro besin ögelerini de yeteri kadar almanızı sağlamaktadır. Fazla kalori açığı oluşturduğunuz zaman almanız gereken besin ögelerini, vitamin ve mineralleri eksik almış olursunuz.


🫐Özellikle kadınlarda hormonal düzensizlikler ve yine kadınlarda regl düzensizliği veya kesilmesi yaşanabilir.


Görüldüğü üzere bunların hepsi istenmeyen durumlardır. Düşük kalorili şok diyetleri uzun süre uygularsanız bu sıkıntılarla karşılaşmanız kaçınılmazdır. Fakat düzgün bir beslenme programıyla ilerlerken diyetisyeniniz kontrolünde kısa süreli bu diyetleri uygulamanız ve vücudunuzu şaşırtmanız kilo vermenizi hızlandırabilir. Unutulmamalıdır ki burada süre ve sıklık önemli olan faktördür. Sağlıkla kalın💌

Dikkat - Online danışmanlık hizmeti, herkese uygun bir hizmet değildir.
İntihar veya kendine zarar vermek gibi düşüncelere sahipseniz, sitedeki hizmetler size uygun olmayabilir.
Bu durumdaysanız aşağıdaki yardım numaraları ile iletişime geçmenizi tavsiye ederiz.

Acil Yardım Hattı: 112, Polis İmdat Hattı: 155, Aile İçi Yardım Hattı: 183, Uyuşturucu İle Mücadele Yardım Hattı: 191