Evlilik Öncesi Aile Danışmanlığı İçin 3 Neden

evlilik-oncesi-aile-danismanligi-icin-3-neden

1. İletişim Becerilerini Güçlendirmek

Evlilik öncesinde aile danışmanına başvurmanın en önemli nedenlerinden biri, çiftlerin sağlıklı iletişim kurmayı öğrenmeleridir. İlişkilerde yaşanan anlaşmazlıkların büyük bir kısmı, yanlış anlaşılmalar ve eksik iletişimden kaynaklanır. Danışmanlık süreci, çiftlerin birbirlerini daha iyi anlamalarını, düşüncelerini ve duygularını açık bir şekilde ifade etmelerini sağlayarak, ileride yaşanabilecek sorunların önüne geçer.

2. Beklentileri Netleştirmek

Evlilik öncesinde danışmanlık almak, çiftlerin birbirlerinden ve evlilikten ne beklediklerini netleştirmelerine yardımcı olur. Gelecek planları, kariyer hedefleri, çocuk sahibi olma gibi konular, danışmanlık sürecinde ele alınarak, çiftin uzun vadeli hedeflerinin uyumlu olup olmadığı değerlendirilir. Bu sayede, evlilikle ilgili gerçekçi beklentiler oluşturulur ve potansiyel hayal kırıklıklarının önüne geçilir.

3. Sorun Çözme Becerilerini Geliştirmek

Danışmanlık, çiftlerin olası çatışmalarla nasıl başa çıkacaklarını öğrenmelerini sağlar. Aile danışmanı, çiftlere sorunları yapıcı bir şekilde çözme yöntemleri sunar ve bu beceriler evlilik boyunca kritik rol oynar. Evlilik öncesinde bu teknikleri öğrenmek, çiftlerin gelecekte yaşanabilecek anlaşmazlıkları büyütmeden çözmelerine yardımcı olur.

Dikkat - Online danışmanlık hizmeti, herkese uygun bir hizmet değildir.
İntihar veya kendine zarar vermek gibi düşüncelere sahipseniz, sitedeki hizmetler size uygun olmayabilir.
Bu durumdaysanız aşağıdaki yardım numaraları ile iletişime geçmenizi tavsiye ederiz.

Acil Yardım Hattı: 112, Polis İmdat Hattı: 155, Aile İçi Yardım Hattı: 183, Uyuşturucu İle Mücadele Yardım Hattı: 191