Mutluluğun Formulü

mutlulugun-formulu

Araştırma bulgularına göre , bireyler uyumadiklari vakitlerde %46,9 zamanlarını geçmiş ve geleceği düşünerek geçiriyor. Zihinler uçuşuyor ve mutluluk düzeyleri düşük çıkıyor. Nefese odaklanmak ve farkındalık geliştirmek anı karşılayacak tutumu öğretir o anda mutsuz olsanız da o anı yaşamayı öğretir.

Zihninizin daldigini ve düşüncelerinizin gezindigini anladığıniz anda bunu fark edin ve odaginizla dikkatinizi nefesinize verin. Bu işlem sırasında aklınızın bir cok farkli yerde dolandiginin farkına varırsiniz. Zihnimiz böyledir..bu eğilimleri gözlemleyin ve yargılamadan ilginizi nefesinize yönlendirin. Nefes alıp verdikçe bedeninizdeki hangi noktanın nefesten etkilendiğine odaklanın, nasıl hissettiginizin farkına varın, nefes aldıkça akciğerlerinizin ve karninizin dolduğunu hissedin.

Şimdi dikkatinizi yavaşça nefes vermenize kaydırın. Her nefes verisinizde burnunuzdan çıkan havanın hissine odaklanın ve gözlemleyin. Yargılamadan bedeninizde olup bitenleri hissedin. Birkaç dakika eşit ve sakin bir şekilde nefes almaya devam edin, burnunuza giren havayı hissedin yavaş ve düzenli şekilde nefes verin. Aklınızda neler olup bittiğine odaklanın. Daldiginizda ya da düşünceleriniz dağıldığını hissettiğinizde kendinizi yargılamayın sadece bunun farkına varın ilginizi ve farkındalığı nefesinize geri yönlendirin.Saglikliysan ve bunu uygulayacak bilince sahipsen şanslisin. Şimdiki zamanın konforu ve huzuru içinde bulunmanın tadını çıkart.🌿🌴

Dikkat - Online danışmanlık hizmeti, herkese uygun bir hizmet değildir.
İntihar veya kendine zarar vermek gibi düşüncelere sahipseniz, sitedeki hizmetler size uygun olmayabilir.
Bu durumdaysanız aşağıdaki yardım numaraları ile iletişime geçmenizi tavsiye ederiz.

Acil Yardım Hattı: 112, Polis İmdat Hattı: 155, Aile İçi Yardım Hattı: 183, Uyuşturucu İle Mücadele Yardım Hattı: 191