Egzersiz Kalitenizi Arttıracak Tavsiyeler

egzersiz-kalitenizi-arttiracak-tavsiyeler


Hastalıklardan korunmak ve istediğimiz görüntüye kavuşmak istiyorsak spor hayatımızın bir parçası olmalıdır💪🏻. Peki bu sporu daha verimli nasıl yapabiliriz gelin birlikte bakalım🤩:


1.Hiçbir spor dalı aç bir şekilde yapılmamalıdır🥗. Fakat hemen öncesinde ana öğün tüketirsek bulantı, kusma ve midede rahatsızlık yapabilir😵. Bunun için öğünümüzü bir saat öncesinde tüketmek en doğrusudur. 


Eğer spora başlamadan kısa bir süre öncesinde açlık hissederek         glisemik indeksi düşük besinlerle küçük bir ara öğün yapabiliriz🍏🥑🫐🥛. Glisemik indeksi yüksek besinler kan şekerimize hızlı etki ettiği için sporda hipoglisemi ataklarına sebep olabilir🍪🍭🍦🥨. O yüzden bu tür besinleri antrenmana yakın tüketmemek gerekir. 


2.Günlük su tüketim miktarı aynı kalori alımı gibi kişiden kişiye ve fiziksel aktivite düzeyine göre değişiklik göstermektedir. Fakat vücudumuzun ve organlarımızın düzenli bir şekilde çalışabilmesi için alt sınırı 2 litre olarak düşünebiliriz💧. Suyun vücut ısısını düzenleme ve besin ögelerini dokulara taşıma gibi önemli görevleri vardır. Bu yüzden özellikle antrenman günlerinde terle atılan suyun yerine konması çok önemlidir⭐️.


3.Vücudumuz bir bütün olarak çalışmaktadır. Bir besin ögesinin veya vitaminin eksikliği bir çok sistemi etkiler. Bunun için üç ayda bir kan tahlili yaptırmakta ve tahlillere göre beslenme düzeni oluşturmakta fayda vardır👍🏻🩸. Gerektiği yerde vitamin/mineral takviyelerine de başlanabilir.


4.Spordan sonra oluşan kas ağrılarının sebebi kaslardaki glikojen depolarının boşalmasına bağlıdır. Bunun önüne geçmek için bir saat içerisinde kompleks karbonhidratlardan zengin bir öğün yapmak gerekir🥪🍑. 


5.Paketli ve işlenmiş gıdalar, derin yağda kızartma gibi yanlış pişirme yöntemleri ile pişirilmiş besinler, trans yağ, gazlı içecekler gibi vücuda yararlı hiçbir etkisi bulunmayıp tam tersine vücuda zararlı maddelerin girmesini sağlayan besinler sadece sporcuların değil sağlığını düşünen herkesin tüketmemesi gereken besinlerdir🍔🍟🍕🥡🍫. Özellikle antrenman döneminde verimliliği azaltacak bu besinleri hiçbir sporcunun tüketmemesi gerekir💌. 

Dikkat - Online danışmanlık hizmeti, herkese uygun bir hizmet değildir.
İntihar veya kendine zarar vermek gibi düşüncelere sahipseniz, sitedeki hizmetler size uygun olmayabilir.
Bu durumdaysanız aşağıdaki yardım numaraları ile iletişime geçmenizi tavsiye ederiz.

Acil Yardım Hattı: 112, Polis İmdat Hattı: 155, Aile İçi Yardım Hattı: 183, Uyuşturucu İle Mücadele Yardım Hattı: 191