İlişkide Dikkat Edilmesi Gereken 7 Madde

iliskide-dikkat-edilmesi-gereken-7-madde

MADDE 1- Değiştirmek isteğinizin olduğu hiç kimseyle evlenmeyin.

''Şu an böyle ama evlenince değişir ya'' bu cümleyi çevremizde birçok kez duymuşuzdur. Bu cümleye inanarak hayatlarını birleştiren birçok çiftin mutsuz ya da bazı sebeplerden dolayı partnerine tahammül etmek zorunda kaldığına şahit oldum. Bir insanın karakterinin değişmesi pek de mümkün değil maalesef. Değişim kökten yani çocukluktan gelmelidir ki bir yetişkin istemediği sürece asla değişim mümkün olmaz. Bu noktada üzülen siz olursunuz.

MADDE 2- Biriyle evlenmek aynı zamanda onun aile dinamiğiyle evlenmektir. Köken ailelere dikkat etmek gerekir.

Birçok evliliğin bitiş sebeplerinden biri de partnerlerin aile dinamiklerinin birbiriyle uyuşmamasından kaynaklanmakta. Karşılıklı kültür benzerliği ve anlayışın bulunmadığı aile dinamiklerinde çatırdamalar başlaması mümkündür. Eşlerin iki tarafla da orta yolu bulmaları ve gönüllerini hoş tutmayı bilmesi gerektiğini düşünüyorum. Ailelerin ve eşlerin birbirlerine karşı saygı çerçevesinde iletişim kurmaları önemlidir.

MADDE 3- Cinsellik ihmal edilmemeli irtifa kaybetmemeye çalışın.

Evlilikte ve ilişkide en hızlı irtifa kaybedilen alanlardan birisi de cinselliktir. Yatağı soğutmak partnerlerin aralarında gerilime sebep olabileceği gibi iletişimde sorunlara da sebep olabilir. Bu durum daha da ilerlerse kişinin ilişkiye sadakati ve bağlılığı da azalmaya başlayabilir.

MADDE 4- Evliliği ebeveynliğe satmıyoruz.

İlk olarak ikisi birbirinden ayrı durumlar bunun bilincinde olmamız gerekiyor. Çocuklarınızın annesi / babası olduğunuz gibi aynı zamanda bir eşsiniz. Ebeveynlik görevleriniz eşlik durumunun önüne geçmemeli aradaki dengeyi sağlamak sizin elinizde.

MADDE 5- İçgörü yani kendini bilmek önemlidir.

Siz kendinizi tanımadan partnerinizin sizi tanımasını beklemeniz adil olmaz. İlişkiyi yürütebilmek için öncelikle sizin kendinizi tanımanız gerekir. Kendinizi dinleyin ve gözlemleyin.

MADDDE 6- İletişim.

Her ilişkide sorun olabilecek bir konu. Partnerinizle her konuda uzlaşamayacağınızın farkında olmalısınız. İlla ki uzlaşamayacağınız alanlar karşınıza çıkacaktır. Bu oldukça normaldir.

MADDE 7- Evlilik akıl oyunu değil istek oyunudur.

Evliliğin derin bir hissi vardır. Akıl oyunları bu büyüyü bozar. İstek üzerine kurulan bir ilişkiyi oyunlarla mahvetmek pek de akıllıca olmaz.

Dikkat - Online danışmanlık hizmeti, herkese uygun bir hizmet değildir.
İntihar veya kendine zarar vermek gibi düşüncelere sahipseniz, sitedeki hizmetler size uygun olmayabilir.
Bu durumdaysanız aşağıdaki yardım numaraları ile iletişime geçmenizi tavsiye ederiz.

Acil Yardım Hattı: 112, Polis İmdat Hattı: 155, Aile İçi Yardım Hattı: 183, Uyuşturucu İle Mücadele Yardım Hattı: 191